3d

Hade möte med Pernilla i veckan och fick lite hjälp med ljussättning som inte velat göra som jag ville.
Det var ju ganska enkelt att med bara ett knapptryck gör så skuggorna inte åkte igenom ett objekt. Viktiga var alltså att få skuggan av fönstret på golvet.Woofrat

Här ligger mitt wooferinlägg om bloggar

http://woofertime.com/users/Linafie

Tankar om redovisningen

Har nu läst igenom våra kommentarer om redovisningen från i Fredags och blev glad över att folk var så positiva! Jättekul! :)
Det enda folk klagar på är att vi inte visade hur man använder sig av pins för att unfolda på ett bättre sätt. Det är självklart en viktig del i UV-mappningen. Till vårt försvar får jag säg att jag tycker fortfarande det är skitsvårt. Och då har jag suttit med det en vecka. Att ha med det i videotutorialen hade dragit ut på tiden för mycket och hade nog inte varit så hemskt fördelaktigt med den modellen vi använde oss av.
Och som jag sade i Fredags är vår tutorial en enkel snabbgenomgång av Ulfs tutorials som ligger på disco där han visar ganska mycket av detta. Så är man intresserad kan man kika igenom dem ;)

Helt enkelt var det ett för stort moment att fokusera på. Men visst hade vi kunnat visa det lite snabbt bara för att man skall se hur det kan se ut. Vår miss.

Aannars är jag nöjd med redovisningen. Jag hade hand om videotutorialen och tre andra höll i redovisningen. Men mest nöjd är jag över att jag faktiskt valde UVmappning som projekt! Känns som jag fått ut väldigt mycket av det. Även om det är att greja med småsaker så är det saker jag inte vetat idag hurman gjort om jag inte valde UVmappning. Tror jag hade sett det som en för svår grej att sätta mig in i baa för skojs skull.
Men UVmappning var inte så hemskt som jag trodde.

Lärkontrakt

Såg att jag missat att uppdatera mitt lärkontrakt med vad jag väljer inför workshopen. Men det blir webgalleri.

3Dlabb

Filmen med den studsande bollen som inte gick att rendera. Så ni får trevliga print screens!En boll som studsar omkring. Har lagt en squeeze på bollen när den stöter emot någonting. I Graph editorn ändrade jag linjerna så de blev "kantiga" när bollen stöter emot ett objekt.


Macrobloggar

Källor till andra tjänsten om Macrobloggar/Woofer

Woofer (2009)  (Elektronisk) Tillgänglig:http://woofertime.com/(20091213)

The Wall Street Journal (2009) (Elektronisk) Tillgänglig: http://blogs.wsj.com/digits/2009/08/27/a-macroblogging-service-woofer-launches-as-twitter-homage/ (20091213)

UVmappning Tutorial

Här är den Tutorial jag gjorde för dagens presentation av UVmappning.


Wie!

En halvtimma senare har jag gjort min första UVmappning! :D Ganska problemfritt och inte alls så krångligt som jag trodde. Men jag får lära mig att tweaka mallen man får efter unfolden bättre då partierna kring näsan/munnen var ganska ihopskrynklade och svåra att se så jag fick inte perfekt kontroll när jag målade.

Nu syns det kanske inte jätteväl men min Conrad här har fått lite skuggor under ögonen och rosiga kinder. Inte perfekt och skall göras om men nu vet jag i alla fall hur det går till och att jag kan :)


UVmappning

Min grupp har valt att inrikta sig på UVmappning till fredagens seminarie. Något som jag vart sugen på att prova på och använda mig av i min animering. Har försökt leta efter bra tutorials som vart hyffsat pedagogiska men inte kunnat göra det och UVmappning har känts ganska jobbig.
Dock hade jag ju missat Ulfs videotutorials om UVmappning som låg på Disco och nu har jag suttit och kollat igenom alla dem som var väldigt bra! Känns som poletten trillade ned litegrann. Även om det finns kunskapsluckor känns det helt genomförbart i alla fall om jag får sitta och experimentera lite med det själv.

En sak jag dock tänkte på när jag såg tutorialen var vad som händer med upplösningen på den mappade bilden om man skulle skala upp objektet man mappat i fråga i efterhand. Skulle det bli pixligt??

Vi har bokat möte med Ulf i morgon i alla fall som jag hoppas jag kommer kunna få ut mer av.


Microbloggar III

Microbloggar kan användas till andra ändamål än till att hlla dig uppdaterad bland dina vänner. Bland annat så är det många företag som twittrar för att marknadsföra sig själva. Under 2008 uppmärksammades Barack Obamas twittrande och under valdagen ökades twittrandet med 43 procent. Som marknadsföring kan det vara ett bra sätt att visa att företaget hänger med samt att man får en annan relation till företagen/privatpersonerna i fråga.

Även många tidningar och nyhetsstationer har egna twitterkonton som tillåter en snabb uppdatering. Vi katastrofer har detta visat sig vara till stor hjälp då de snabbare kunnat få ut information, kartor och bilder över situationen än vad de kunnat via t.v-sändningar. Ögonvittnen vid katastrofer har också kunnat twittra om nödsituationer, gett vägledning och på annat sätt upplysa om situationen.
När ett flygplan fick nödlanda i Hudsonfloden i Januari i år var den första bilden som offentliggjordes en bild tagen med mobil och uppladdad till Twitpic innan någon nyhetsstation var på plats.

Källa: Wikipedia (2009) Twitter (Elektronisk) Tillgänglig:http://en.wikipedia.org/wiki/Twitter(20091208)


Microbloggar II

Det finns flera olika tjänster för microbloggar. Några av de största är Twitter, Bloggy och Jaiku.
Man kan microblogga via sitt konto på sidan eller från yttre applikationer så som mobiltelefoner. Detta tillåter att du kan uppdatera din microblogg utan tillgång till dator och på så sätt kan dina följare hänga med dig i vardagen i realtid. Vanlig bloggning kan också ske genom yttre applikationer men microbloggning har en fördel då det är smidigare att skriva korta uppdateringar från en telefon än ett långt inlägg.

Tjänsten Twitter har också använts i utbildande syfte för att få elever att lära sig språk. Elever har också fått twittra till sina lärare efter en kurs som en sorts kursutvärdering.

Källor:

Wikipedia (2009) Twitter (Elektronisk) Tillgänglig:http://en.wikipedia.org/wiki/Twitter(20091129)
Wikipedia (2009) Microblog (Elektronisk) Tillgänglig:http://en.wikipedia.org/wiki/Microblog(20091129)
Youtube (2009) Twitter in plain english (Elektronisk) Tillgänglig:http://www.youtube.com/watch?v=ddO9idmax0o (20091129)

Texturering

Jobbar med texturering till en av mina modeller till filmen och har fastnat på tyg. Blir ganska fult just nu och hittar ingen bra tutorial. Får ta en textureringspaus känner jag och modellera lite till i stället.

Och hår också. Behöver hjälp med att göra hår.

Twittrar om macrobloggar

Just nu twittrar jag om macrobloggar och då det blivit något knepigt kan jag inte synas när jag använder hashtagen för kursen. Men jag twittrar under namnet Linafie.

Parfymflaska

Min parfymflaska. Cyanide hette den. Och luktade...? Mord? Höhöhö.


RSS 2.0